Předmět

veru zaslal(a) v 26.6.2011 20:39:   

Dobrý večer, mohli byste mi prosím přesně napsat, proč necvičit po liposukci? Nemohu to vydržet, možná, že když budu znát přesná rizika, tak mi to pomůže. Jsem po tumesc. lipo vnitř. stehen a kolen (900 ml tuku). Po 8 dnech jsem jezdila na kole, používám eliptikal, posiluji, power plate... Nebolí mě to, jen mám velmi špatné svědomí, že dělám, co nesmím. Snad když budu vědět, proč přesně to nedělat, tak vydržím necvičit. Nyní jsem 4 týdny po. Nohy po cvičení samozřejmě natečou, ale přijde mi, že je to stejné jako když necvičím. Velmi děkuji za odpověď, myslím, že nejsem jediná, koho to zajímá, díky Veronika

MUDr. Libor Kment Libor Kment zaslal(a) v 27.6.2011 11:55Odpovědět

Já myslím, že pacienty, kteří jsou operovaní u nás vždy poučíme a vysvětlíme ev. důvody. Klidový režim by jste měla dodržovat proto, že operační rána potřebuje klid na hojení. Po liposukci je to velká ranná plocha pod kůží, kůže se musí plošne přilepit a přihojit tak jak mám, potřebuje klid na to aby se "smrskla" a nezůstala volná.... . Když nedodržujete pooperační režim vystavujete se riziku komplikací, horšího hojení, otoků, seromů, delší rekonvalescence,... .

Nahlásit nevhodný příspěvek

Do diskuze mohou přispívat jen registrovaní uživatelé! Přihlaste se, prosím.

Prosíme vložte své uživatelské jméno a heslo:

Zapomněli jste heslo?
Nejste ještě zaregistrováni?

Navštivte náš profil na facebooku